Maaş :), Almanya :))), Asistanlık :))

En enteresan haber şu ki; Geçen gün ilk maaş çekimi aldım :) . Şaka değil hakikaten çek olarak gelmesi sürpriz oldu, saklayıp çoluk cocuga göstermek için de güzel oldu bak benim ilk maaşım buydu şimdi size harçlık diye veriyorum falan desem nefis olur :) Bununla beraber maaşlı çalışan statüsünü de part time olarak ta olsa almış oldum. Mutlu muyum? pek değilim, asistanlık= amelelik, pek farkı yok bütün boş işler bizde ama olsun bazen sıkıntılı dönemlerden güzel şeyler çıkabiliyor yaratıcılık adına.

Daha enteresan ne oldu? Almanyaya gittik, nefis oldu. Ben hakikaten Almanyayı böyle güzel bir yer olarak değerlendirmemiştim. Hamburg şahane, zaten duyduğum kadarıyla avrupanın yaşam seviyesi en yüksek şehiriymiş şu aralar. Bence de hakediyor oyle olmayı tam anlamıyla 10 numara şehir. Almanya ve kuralları zaten beni kendine daha önce de hayran bırakmıştı.

Amsterdam fena değil ama benim sürekli bulunmak istediğim bir şehir de değil açıkcası. Bruges mükemmel. Çok fazla güzel oldugu için de gerçek değilmiş gibi bir havası vardı. Sanki insanlar yaşamıyor orada da turistik gezi olsun diye o kasabayı koymuslar oraya gibi. Kessin yaşarım Brüjde ama kapıda helikopterim bekliyor olması gerek :) başka türlüsü pek mümkün değil. Kediyle görüşmem ve detaylarıysa bende saklı güzel anı oldu.

Avrupa iyi güzel ama dönüşü sancılı oldu. 12 saatte Hamburg tan JFK ya gelebilmemi sağlayan aynı havayolu taşımacılığı sistemi New York tan Harrisburg a da 12 saatte gelmeme sebep oldu mesela :) (normalde arabayla 3,5 saat). Geldiğim gibi asistanlığın ilk haftası, hocalar sanki beni bekliyormus gibi projeleri yığması, hastalık, zaman farkı falan ilk 1 hafta geçti ya, dönem de biter artık.

Bu dönem kendimi marketing e tam olarak vermiş durumdayım. Internet marketing in yanına birde brand management independent study koydum tam nefisim. Ayrıca Operations and supply chain management gibi baba derslerden birini de aldım. Yanına bir baba da Corporate finance. Birde micro ekonomi çerez niyetine 6 haftalık. Dersler güzel. Enazından yazın aldıklarımdan eğlenceli daha enteresan konular. Tüm gün okulda olmak güzel. Tek sıkıntım bir borsaya birde tenise zaman bulamadım hala. Onları da ayarlayınca rutine bağlanacaz aralık gelecek kendiliğinden zaten.

11 Eylül de USOpen Bayanlar finaline biletim var :) şimdiden heyecan yapıyorum. Neyseki Williamsların ikisi de bu turnuvada yoklar galiba, yani gerçek anlamda bayanlar finali olacak umuyorum:). Biraz yukarılardan izleyeceğim ama ilk bilet için uygundur bence . Belki bu maçla beraber gaza gelir dünya grandslamlarına seyirci olarak katılma hedefi koyarım kendime.

ABD de ve gelişmiş yerlerde marka yönetiminde şirketler ne yapıyor, gelişmekte olan ülkelere faydası ne olabilir i araştıracağız Erdener Hocay ile beraber. Ama bu sözel konular mühendisliğimi unutturuyor ona biraz canım sıkılıyor. Geçen ders micro ekonomide biraz matematik gösterdi hoca baktım hiçbirşey kalmamış neredeyse matematik kafamdan hayret birşey!. Herhalde ihtiyacımız oldugunda aklımıza gelecektir dimi şuan unuttuğumu düşündüklerim. Umarım gelir.

Neyse, hayat güzel. Keyfimiz kaçmasın da herşey halloluyor bir türlü. Biraz geri kalmış hissediyorum kendimi yapmam gerekenleri düşündükçe o düşünce yoruyor beni ondan kurtulup imkanlara bakmam gerek neler yapabilirim acaba..

3 yorum:

  1. Avrupa seyehatimizden mutlu dönmen beni de çok mutlu ve memnun etti:) aferin bize sevgili bir planımızı daha gerçekleştirmiş olduk:)Birde ilk maaş önemlidir, ben ilk maaşımla ssat almıştım kendime.Sende bir ilk maaş hatırası taşımalı ya da saklamalısın.Marketing de basarılar demeden de bitiremicem yazımı :) Bol şans tosucum

    YanıtlaSil
  2. waaaaaaaa sayfada yeni tasarımlara gidilmiş:))

    YanıtlaSil
  3. en yukarılarda sana benzeyen biri vardı.demek sendin o.

    yeni blog sayfan iyi olmuş. bundan sonra daha zevkle okuyacağız anlaşılan. daha sık yazmanda fayda var. yorum gelmediği zaman okunmadığını zannetme.

    hadi bakalım şafağa az kaldı.

    YanıtlaSil